Persoonlijke data: zet het vooral breeduit op LinkedIn


We zouden het bijna vergeten maar het online vermelden van persoonlijke gegevens kan tot fantastische resultaten leiden.

Persoonlijke data linkedin

Sociale media en hun omgang met persoonlijke data, het is een zorg. Laten we dat vooropstellen. Ook op hoe het braaf ogende LinkedIn met onze privacy omgaat, ben ik niet gerust. Alleen nog niet zo ongerust als bijvoorbeeld Marleen Stikker van de Waag Society die vindt dat we allemaal niet alleen van Facebook af moeten maar ook van LinkedIn.

Wat ik vooral van harte hoop is dat de misère die Facebook over zichzelf afriep door verkoop van gebruikersdata aan dubieuze partners zo spooky is voor alle techbedrijven dat hun directeuren er van wakker liggen. Vooral die van LinkedIn. Laat ze daar maar piekeren over hoe zij zelf zo’n negatieve spiraal van misbruik en wantrouwen kunnen voorkomen. Want juist van LinkedIn hoop ik dat gebruikers er nog lang hun persoonlijke gegevens kunnen invullen zonder teleurgesteld te worden door akelig misbruik.

Alles invullen

We zouden het soms bijna vergeten maar het online vermelden van persoonlijke data kan tot fantastische resultaten leiden. Dé reden waarom LinkedIn een goede mensenzoekmachine is, is omdat heel veel gebruikers er hun persoonlijke gegevens invullen. Als je dat goed doet, word je vindbaar op precies die onderwerpen waarop je vindbaar wilt zijn. En daarmee krijg je meer regie over je professionele leven. Ik heb het dan niet alleen over recruiters die je kunnen benaderen voor een nieuwe baan. Het gaat er vooral om dat je in contact komt met mensen met wie je zou willen samenwerken, of die je wilt meenemen in wat wat jou zo bezig houdt.

Dat werkt als volgt. LinkedIn maakt het voor anderen makkelijk om je te vinden op de door jou zelf bepaalde trefwoorden. Als zoeker begin je in het zoekvak bovenin en vervolgens kun je filteren binnen de resultaten die je krijgt. Je kunt ook extra zoekwoorden invullen om verder in te zoomen. Op je telefoon in de app van LinkedIn heb je tegenwoordig ook mogelijkheden om te zoeken en te filteren. Als je er handigheid in krijgt, gaat er een wereld voor je open.

Zoek jij bijvoorbeeld iemand die verstand heeft van mediarecht dan kun je vervolgens filteren op bedrijven, personen, locaties, 1e graads of 2e graadsconnecties en de bedrijven waar mensen werken. Ook zou je nog een zoekwoord kunnen toevoegen, bijvoorbeeld privacy, om te filteren op specialisten op het gebied van mediarecht en privacy.

Omgekeerd kun je dus ook je best doen om zelf gevonden te worden op de trefwoorden mediarecht en privacy. Dat is een kwestie van die woorden vermelden op de juiste plaatsen in je profiel en op je bedrijfspagina. Daarna kun je jezelf nog meer aan die woorden verbinden door er over te schrijven in posts en artikelen.

Transparantie

Transparantie speelt bij dit alles ook een rol. Als je zelf kans ziet op je profiel helder te zijn over wat je drijfveren zijn en waar je heen wilt in professioneel opzicht, vergroot je je geloofwaardigheid. Iemand kan opschrijven: ‘Verbinder’. Maar dat zegt niks. Het is een cliché. Diezelfde persoon kan opschrijven: ‘Ik ben goed met mensen en heb vaak kans gezien kans mensen beter te laten samenwerken omdat ik me richt op gezamenlijke belangen en dat ook uitdraag.’ Opeens krijgt het woord verbinder lading. Met andere woorden: durven zeggen waar je voor staat, loont op internet.

Want omgekeerd, als je het profiel van de ander bekijkt, let dan op hoe persoonlijk en concreet iemand durft te zijn over drijfveren, eigenschappen en ambities. Is dat in sterke mate het geval, dan wordt de geloofwaardigheid groter. De schrijver zegt in feite: Je mag me hieraan houden.

Zelf zoeken op LinkedIn

Als er één ding goed is aan de nieuwe technologie, dan is het wel dat je zelf dingen uit kunt zoeken. Met LinkedIn kun je onderzoeken wie je direct of indirect bij een organisatie of bedrijf kent. Wie een ervaring heeft waar jij iets aan zou kunnen hebben. Wie gespecialiseerd is in een vakgebied dat jou ook interesseert.

Vinden en gevonden worden op de onderwerpen die voor jou belangrijk zijn. Om die twee begrippen draait het op LinkedIn. Denk daarom goed na over de tref- en zoekwoorden die je gebruikt. Want wie vinden en gevonden worden op de relevante woorden goed voor elkaar heeft, kan dingen in beweging krijgen.

Daar zijn persoonlijke data voor nodig. Dan wel graag persoonlijk als in: data die je zelf hebt verstrekt, waar je goed over hebt nagedacht, die weergeven wat voor jou professioneel relevant is én die je zelf weer kunt veranderen of verwijderen. Als iedereen er zo mee omgaat, hoop ik dat LinkedIn het gezonde verstand opbrengt om op een fatsoenlijke manier met gebruikersgegevens om te gaan.


Meer lezen?

Hoe zet je een nieuwe loopbaan op LinkedIn? of Hulp bij Vaardigheden en Onderschrijvingen op LinkedIn nodig?