Zo leg je de basis voor een goed netwerk op LinkedIn


Zo leg je de basis voor een open en divers netwerk

Het platform LinkedIn is van alle sociale media het best op toegesneden op netwerken. Je kunt er contact leggen met iedereen die je kent en er ook een account heeft. Via deze eerstegraadsconnecties kun je contact leggen met mensen die een tweede graadsconnectie zijn. Door te posten houd je indirect contact en kun je nieuwe mensen leren kennen. Zelfs voor mensen die niet van netwerken houden, kan dit interessant zijn.

Met wie maak je een connectie?

Je kunt een connectie maken met iedereen die je kent, of die je direct kunt plaatsen. Hoe opener en diverser je netwerk is, hoe beter het is. Het aangaan van connecties met mensen die je helemaal niet kent, is niet aan te raden. Tenzij je een echt commerciële functie hebt, in dat geval geldt vaak: hoe groter het netwerk hoe beter. Wil je je eerstegraads netwerk echt kunnen aanspreken, dan is een band in het echte leven een voorwaarde en doet de omvang van je netwerk er minder toe..

Waar heb je het over?

Je kunt contact houden door een duim op te steken of iets aardigs onder een post van een ander te zetten. Maar wil je echt iets doen voor je professionele identiteit en je herkenbaarheid voor je ntwerk dan is het belangrijk over de inhoud van je werk te schrijven. Probeer in wat je plaatst voorbij de directe verkoop en zelf-promotie te gaan, daar houden de meeste mensen niet zo van. Veel effectiever is iets te delen dat echt interessante informatie bevat voor anderen. Bovendien kun je op die manier in contact komen met mensen die je nog niet kent.

Hoe wordt netwerken leuk?

Heb je een hekel aan netwerken? Associeer je dit met oppervlakkig socializen en met groepen die anderen buitensluiten? Gebruik dan LinkedIn om jouw zakelijke netwerk te verbreden en te diversifiëren. Als je contact wilt leggen met mensen met een andere sociale en of culturele achtergrond, helpt het om de inhoud centraal te stellen. Juist met de grotere doelen die je nastreeft in je werk en vrijwilligerswerk, kun je mensen buiten je directe netwerk aanspreken. Zo kan netwerken zelfs leuk en bevredigend worden.

Meer lezen

Meer Tips